Forum A+P Vol.8

Forum A+P Vol.8

150 150 admin

Forum A+P Vol.8

Book Cover: Forum A+P Vol.8
Editions:PDF - Vol. 8

POLIS University publishes the “Forum A+P” journal, the only scientific and cultural magazine in the Albanian –speaking countries for the fields of architecture and territory planning. This magazine is recognized by the Ministry of Education and Science, the Academic Degrees Evaluation Committee and has an ISSN international registration code in France. The magazine is published in Albanian and English language and contains a package of scientific, informative articles and analysis.

Published:
Editors:
Tags:

EDITORIAL

Ndërtimi përmes shkatërrimit dhe shkatërrimi përmes ndertimit
Ndërhyrjet “antiqytet”, kontekstualizmi urban dhe transformimi evolutiv i kontekstit
Sotir Dhamo

FORUM ALBANIA

Speciale”Piramida”
Dokumentime në Arkitekturë
Konkursi ndërkombëtar për transformimin e
“Piramidës”

Shkatërrimi si simbol për një të ardhme më të mirë
Artan Raça

Piramida midis të shkuarës dhe së ardhmes
Arben Shtylla

“Piramida”
Artan Fuga

Rikuperimi dhe trasformimi i boshllëqeve urbane në Medinën e Tripolit, Libi
Dorina Papa

Standarde të panjohura apo të pazbatuara?
Legjislacioni shqiptar dhe mjedisi pa barriera
Blerta Çani, Bardhylka Kospiri

Të njohim arkitektët Shqiptarë: Arkitektja Valentina Pistoli
Sotir Dhamo

1.60 insurgent space
Ditar pamor i Tiranës dhe hapësirave të saj intime
Një reflektim sesi mund të hyhet nëpër të çarat e arkitekturës
– zhvillimit shoqëror, nëpërmjet artit dhe aftësia e tij sintetizuese.
Stefano Romano

SAW – Java Ndërkombëtare e Arkitekturës në Shkup
Pas përqasjes me “Bigness” … titujt nuk vlejnë më
Eranda Janku, Mamica Burda, Elios Kovaçi

Forum International

Two different ways to be a successful architect
Raimund Fein

Vienna, l’abitare tra innovazione e tradizione
Andrea Lofi, Herald Qyqja

Architecture Pritzker Prize 1998
Renzo Piano