Projekto me Natyrën

Projekto me Natyrën

150 150 Valerio Perna

Projekto me Natyrën

Book Cover: Projekto me Natyrën
Editions:PDF (Albanian)
ISBN: 9789928162786
DOI: 10.37199/t40002608

Në njëzet-e-pesë vjet, që kur shkaktoi një revolucion në botën akademike, “Projekto me Natyrën” ka bërë shumë për ripërcaktimin e fushave të arkitekturës së peizazhit, planifikimit urban e rajonal, dhe dizajnit ekologjik. Gjithashtu, ka lënë një shenjë të përjetshme në diskutimin e vazhdueshëm të shkencave natyrore dhe atyre sociale, mbi rolin e njëriut në natyrë, dhe rolit të natyrës në jetën e njeriut. E përshkruar nga një studjues entuziast si “manual përdoruesi për botën”, Projekto me Natyrën ofron një plan praktik për një marrëdhënie të re, më të shëndetshme mes mjedisit të ndërtuar dhe natyrës. Përmes kësaj qasje, nuk afron asgjë më pak se bazat shkencore, teknike dhe filozofike për një qytetërim më të pjekur, që sikurse thotë Lewis Mumford në ‘parathënien’ e shkruar prej tij në botimin e vitit 1969: “do të zëvëndësojë botën e ndotur, e sheshuar nga bulldozerët, botën e dominuar nga makineritë, botën e çnjerëzuar dhe të kërcënuar nga shpërthimet, që po shpërbëhet e pak e nga pak po zhduket para syve tanë.”

Published:
Publisher: Polis_press
Editors:
Translators:
Tags: