Forum A+P Vol.2

Forum A+P Vol.2

150 150 admin

Forum A+P Vol.2

Book Cover: Forum A+P Vol.2
Editions:PDF - Vol. 2

POLIS University publishes the “Forum A+P” journal, the only scientific and cultural magazine in the Albanian –speaking countries for the fields of architecture and territory planning. This magazine is recognized by the Ministry of Education and Science, the Academic Degrees Evaluation Committee and has an ISSN international registration code in France. The magazine is published in Albanian and English language and contains a package of scientific, informative articles and analysis.

Published:
Editors:
Tags:

EDITORIAL

Në Kërkim të Identitetit

Fenomene të Reja të Arkitekturës dhe Planifikimit në Ballkan
nga Besnik Aliaj.

 

FORUM ALBANIA

Krijimi dhe Konteksti
Nga arkitektura vernakolare tek procesi morfogjenetik…
nga Sotir Dhamo

Evoluimi i Konceptit mbi Hapësirën e Ndërtuar
nga Eled Fagu

Ideogrami – Imazhi Minimal dhe Arkitektura e Aparencës
Projekti i Motelit “Kamiak”, Tiranë
nga Skënder Luarasi

Mbi Simetrinë Aksiale
nga Vera Bushati

Proletariati ynë që rri mbi Tokë…
Përsiatje mbi simbolikën e korpusit kryesor të ish-Kinostudios “Shqipëria e Re”
nga Gëzim Qëndro

Kinostudio – Një pol kulturor për kryeqytetin!
nga Endrit Marku

Tirana e ardhmërisë dhe ‘qyteti-kopësht’…
nga Albana Tollkuci

 

FORUM INTERNATIONAL

The Concept of the Creative City in the Balkan Region Context
by Peter Nientied and Rudina Toto

Design
by Domenique Taffin

The Pritzker Architecture Prize 2009
Peter Zumthor