Forum A+P Vol.5

Forum A+P Vol.5

150 150 admin

Forum A+P Vol.5

Book Cover: Forum A+P Vol.5
Editions:PDF - Vol. 5

POLIS University publishes the “Forum A+P” journal, the only scientific and cultural magazine in the Albanian –speaking countries for the fields of architecture and territory planning. This magazine is recognized by the Ministry of Education and Science, the Academic Degrees Evaluation Committee and has an ISSN international registration code in France. The magazine is published in Albanian and English language and contains a package of scientific, informative articles and analysis.

Published:
Editors:
Tags:

EDITORIAL


Qyteti Tërësia që Përmban Dialektiken e “Vetë” – Krijimit
Midis Morfologjisë së Kaosit dhe të Rregullit
Sotir Dhamo

 

FORUM ALBANIA

Koha dhe Stili në Dizajn
Vera Bushati

Projekti “Tirana Express”

Projekt Dizajni në Shqipëri, 2008-2009
Besnik Aliaj

Qytetet Tona Dhe Vlerat Europiane

Arkitektura përtej ndërtesës / Postfestum NAi: Debat në turne – Prishtina
Florina Jerliu

Strategji për Përmirësimin e Transportit në Tiranë
Dorina Pojani

Arkitekti Kostaq Saatçiu
Doris Andoni (Saatçiu)

Trashëgimia e Modernizmit
90 Vjetori i Bauhaus
Bersant Selmani

FORUM INTERNATIONAL

A City Square that Never Came Alive
The Case of Theatre Square, Rotterdam
Peter Nientied, Polis University, Tirana.

CITTÀ E ABITAZIONE
TIRANA 1920 – 2006
Etleva Dobjani

The Pritzker Architecture Prize 2000
Rem Koolhaas