Forum A+P Vol.1

Forum A+P Vol.1

150 150 admin

Forum A+P Vol.1

Book Cover: Forum A+P Vol.1
Editions:PDF - Vol. 1

POLIS University publishes the “Forum A+P” journal, the only scientific and cultural magazine in the Albanian –speaking countries for the fields of architecture and territory planning. This magazine is recognized by the Ministry of Education and Science, the Academic Degrees Evaluation Committee and has an ISSN international registration code in France. The magazine is published in Albanian and English language and contains a package of scientific, informative articles and analysis.

Published:
Editors:
Tags:

EDITORIAL

Hapësira Publike

Si Dialog i Dimensionit Teknik dhe Politik!
nga Besnik Aliaj

 

FORUM ALBANIA

Hapësira … Midis “Mbijetesës” dhe “Tentativës Drejt së Pamundurës” …
nga Sotir Dhamo

Administrimi i Hapësirës Publike në Shqipëri

Një qasje kritike në lidhje me rolin e qeverisjes qëndrore dhe lokale për planifikimin dhe administrimin e territorit
nga Enton Derraj

Të Restaurosh Modernen!
nga Artan Raça

Tradita:
Si ta trajtojmë atë në arkitekturë?
nga Vera Bushati

1614 – ‘Kulliye’ e Tiranës Fillesa e një Metropoli?
nga Alban Laze

Mikrohapësirat Publike!
nga Edvin Kulluri

‘Prodhimi’ i Shtetasit-Qytetar:
Një përqasje teorike e Ideologjisë dhe e marrë-dhënies sistem-individ në Shqipërinë komuniste
nga Olsi Lelaj66

Sensibilitet Maksimal për Administrimin të Territorit
nga Gazmend Oketa

 

FORUM INTERNATIONAL

Public Space in Athens, Greece
nga Dimitri Philippides
Tirana   Four Materials with an Impermanent Title!
nga Federico Zanfi

Tirana, La Nuova Capitale da Brasini a Morpurgo
nga Herald Qyqja

From Communism to Urban Renewal and Social Change: The Case of Tirana
nga Dorina Nikolla